Courgettekoekjes met tonijnsla

8fa61b7b306ec554ee7340a0481e8e84

Ooit al geprobeerd om een courgettebeslag te maken en dit als koekjes te bakken? Wel, hier vind je het perfecte recept.

Ooit al geprobeerd om een courgettebeslag te maken en dit als koekjes te bakken? Wel, hier vind je het perfecte recept.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 lente-uien
  • 300 g tonijn in blik
  • 1/2 komkommer
  • 1 à 2 el verse kruiden
  • 3 el mayonaise
  • 50 g zure room
  • 2 à 3 el citroensap
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 1 à 2 tomaten
  • enkele plukjes dille voor de afwerking

Voor de courgettekoekjes:

  • 600 g courgettes
  • 1/2 ui
  • 1 kleine teen knoflook
  • 1 tl olijfolie
  • 3 el verse kruiden
  • 2 eieren
  • 4 à 5 el bloem
  • 2 el paneermeel
  • plantaardige olie

Bereiding

  1. Maak de lente-uien schoon en snijd in ringetjes. Laat de tonijn uitlekken en verkruimel. Schil de komkommer en halveer in de lengte, ontpit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de lente-uien, de tonijn, de komkommer, de fijngehakte kruiden, de mayonaise en de zure room door elkaar. Kruid met het citroensap, de cayennepeper en zout. Dek af en zet koel weg.
  2. Was de tomaten en verwijder de kroontjes. Halveer, ontpit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Houd opzij voor de afwerking.
  3. Maak de courgettekoekjes. Verwarm de oven voor op 80 °C.
  4. Was en rasp de courgettes. Doe in een vergiet, kruid met zout en laat 20 minuten uitlekken.
  5. Pel de uien de knoflook en hak fijn. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook glazig. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  6. Knijp de geraspte courgettes uit en meng met de ui, de knoflook en de fijngehakte kruiden. Kluts de eieren. Voeg beetje bij beetje de bloem en de geklutste eieren toe aan de courgettes. Kruid met peper en voeg net zoveel paneermeel toe tot je een licht maar niet te vloeibaar beslag verkrijgt.
  7. Verhit plantaardige olie in een braadpan en leg er kleine hoopjes courgettebeslag in. Druk lichtjes aan en bak goudbruin aan beide kanten. Houd de gebakken courgettekoekjes warm in de oven.
  8. Schik de courgettekoekjes op borden en verdeel er de tonijnsla over. Werk af met de tomatenreepjes en plukjes dille.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content