Coupe Professor

08/06/11 om 17:48 - Bijgewerkt om 17:48

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 dl wodka
  • 4 kl koffiepoeder

Voor het vanille-ijs:

  • 5 dl volle melk
  • 1 vanillepeul
  • 5 eierdooiers
  • 165 g suiker
  • 5 dl room

Bereidingswijze

Breng de melk met de opengesneden vanillepeul aan de kook. Roer de eierdooiers los met de suiker. Giet een deel van de kokende melk op het suikermengsel. Roer goed door elkaar en giet bij de rest van de melk. Roer op zacht vuur tot een glad gebonden saus en roer van het vuur verder koud. Voeg de room toe en zet koud weg. Laat een nacht rijpen, haal er de vanillepeul uit en draai er ijs van.

Serveer 3 bollen ijs per coupe. Giet de wodka rondom en bestrooi het ijs met het koffiepoeder.

Tip: om de vanillesmaak te accentueren kan men 3 tot 4 koffiebonen mee laten koken in de melk. Ze moeten er wel uit wanneer de melk op het eiermengsel wordt gegoten. Anders krijgt het ijs een koffiesmaak.

Lees meer over:

Onze partners