Coulommiers met gebakken paddestoelen, ui, noten en brood

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

8 schuine sneetjes stokbrood

boter

100 g gemengde paddestoelen

1 eetlepel grofgehakte ui

2 eetlepels grofgehakte okkernoten

enkele blaadjes raketsla

8 sneetjes Coulommiers

Bak het brood krokant in boter en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de paddestoelen in boter met de ui, noten en raketsla. Maak een sandwich met het brood en de paddestoelen en schik op de borden. Leg er de kaas bij, twee sneetjes per bord.

Combinatie

Coulommiers, van koemelk gemaakt in het noordelijke Ile-de-France, heeft veel weg van Brie. Typisch zijn de uitgesproken en zelfs vrij dominante stalgeuren die aan zeer rijpe aroma’s doen denken. Die worden nog benadrukt door het mollige, sterk romige karakter van de kaas, die door zijn korst van witschimmel zelfs een ammoniakachtige geur en smaak kan hebben. In de combinatie passen dan ook ingrediënten met een rijpe smaak zoals paddestoelen, noten en raketsla. Het gebakken brood speelt in op de rijpe molligheid van de kaas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content