Coujonnettes van tongfilet met gemengde salade van molsla, rode preischeuten en muntvinaigrette

08/06/11 om 17:29 - Bijgewerkt om 17:29

Geef je waardering

Ingrediënten

  • tongfilets
  • molsla
  • preischeuten

Voor de saus (16 personen) :

  • 5 eieren
  • gehakte peterselie
  • 2 grote lepels kappertjes
  • 2 grote lepels gehakte ui
  • 1/2 lepel mayonaise
  • 1/2 lepel mosterd

Voor de muntvinaigrette :

  • 1/3 muntazijn
  • 2/3 olijfolie
  • gesnipperde sjalot
  • vers gesneden munt

Bereidingswijze

Sniij de tongfilet door in de lengte, paneer ze met losgeklopt eiwit, peper, zout en paneermeel. Laat ze tien minuten rusten vooraleer je ze frituurt. Zo blijft het paneermeel aan de vis kleven.

Sauce Gribiche: plet te eieren en meng met de peterselie, de kappertjes, de gehakte ui, de mosterd en de mayonaise.

Voor de muntvinaigrette de ingrediënten goed dooreen mengen.

Schik de molsla op het bord, leg er de gefrituurde tongfilets op en leg er een lepel sauce Gribiche op. Druppel de muntvinaigrette over het geheel en werk af met de rode preischeuten.

Lees meer over:

Onze partners