Cottagecheesehapjes met kerstomatensalsa

09/06/11 om 14:02 - Bijgewerkt om 14:02

Geef je waardering

Cottagecheesehapjes met kerstomatensalsa

Ingrediënten

Voor 4:

  • 150 g haloumi
  • 100 g cottagecheese
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 tl piment d' Espelette
  • 1 el graanmosterd
  • 2 el fijngehakte marjolein
  • 1 el gesnipperde bieslook
  • 6 el bloem
  • 1/2 dl olijfolie

Voor de salsa:

  • 250 g kerstomaten
  • 50 g ontpitte groene en zwarte olijven
  • 4 fijngesneden lente-uien
  • 2 el fijngehakte munt
  • 1/2 dl olijfolie
  • zwarte peper en zout

Bereidingswijze

Snij de haloumi in blokjes van 1/2 centimeter en meng met de overige ingrediënten, behalve de olijfolie. Snij de kerstomaten voor de salsa in kwarten en hak de olijven grof. Meng met de lente-uien, munt en olijfolie. Kruid met peper en zout.

Verhit de olijfolie voor de hapjes in een grote pan en voeg lepels van het kaasbeslag toe. Bak de hapjes aan beide kanten goudbruin, laat even uitlekken en serveer meteen met de salsa.

Onze partners