Côte à l'os met watermeloen en pas de bleu

15/06/18 om 16:26 - Bijgewerkt op 25/06/18 om 14:03

VLAM en Lekker van bij ons doken in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van de Rode Duivels. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van onze spelers in de groepsfase van het WK.

Côte à l'os met watermeloen en pas de bleu

© Lekker van bij ons

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 1 côte à l'os
  • peper en zout
  • beetje olie
  • 200 g Pas de Bleu
  • Fijngesneden basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 2 el notenolie
  • 1 el wijnazijn (bv. Chardonnay)
  • 250 g watermeloen in blokjes

Bereiding

  1. Snijd de watermeloen in blokjes en verwijder de pitjes. Voeg de basilicum toe. Giet hier 3 lepels olijfolie over, één lepel azijn en de notenolie. Meng de Pas de Bleu in blokjes onder de salade en kruid met gemalen zwarte peper.
  2. Wrijf de bovenkant van het vlees in met olie en kruid goed met peper en zout. Leg de gekruide kant van de côte à l'os op de grill.
  3. Wrijf opnieuw de bovenkant in met olie en kruid met peper en zout. Gril elke kant 8 à 9 minuten. Dit kan op de barbecue of in een grillpan.
  4. Snijd het vlees van het been en nadien in mooie plakjes. Serveer met de salade van meloen.

Onze partners