Côte à l’os met geroosterde groenten

De in boter gekleurde côte à l’os wordt in de oven samen met de groenten gegaard. Controleer goed de cuisson.

De in boter gekleurde côte à l’os wordt in de oven samen met de groenten gegaard. Controleer goed de cuisson.

Voor 4 personen

  • 4 gele bietjes
  • 300 g knolselderij
  • 300 g pastinaak
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • enkele el olijfolie
  • zout en peper van de molen
  • een handvol salieblaadjes
  • 1 côte à los van 1kg (met been)
  • 50 g boter
  • fleur de sel

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Reinig de groenten en aardappelen en snijd in niet al te kleine stukken. Leg in een bakblik en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout, en rooster 10 min. Voeg nu de salie toe en roer om. Schuif weer in de oven voor 10 min. Leg intussen de côte à l’os op hoog vuur in de bruisende boter. Kleur langs beide zijden en kruid met peper en zout. Schuif bij in de oven.

2. Haal de groenten uit de oven en controleer de cuisson van de côte à l’os. Haal het vlees als het de gewenste gaarheid heeft uit de oven, draai het om en bedek het met aluminiumfolie. Laat nog enkele minuten rusten. Serveer. Werk af met een beetje fleur de sel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content