Cordon bleu van struisvogel

10/06/11 om 08:46 - Bijgewerkt om 08:46

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 x 160 g struisvogelfilet
  • 4 plakken Gandaham
  • 120 g abdijkaas
  • 250 g rijst
  • geblancheerde fijne groenten (maïs, paprika, wortelen, prei, selder, enz.)
  • 4 dl kokosmelk (ongezoet)
  • 2 dl kippenbouillon
  • currypoeder naar smaak
  • maïszetmeel
  • olijfolie
  • boter

Garnituur : blaadjes sla

Bereidingswijze

De kokosmelk en de kippenbouillon aan de kook brengen en kruiden met currypoeder. De saus binden met roux of opgelost maïszetmeel. De struisvogelfilets snel aan beide zijden bakken in een mengeling van olijfolie en boter. De plakken ham over het vlees leggen. De kaas in blokjes snijden en over het vlees verdelen. Het vlees met de ham en de kaas onder de grill zetten : de kaas laten smelten en gratineren. De rijst koken. De warme rijst mengen met fijngesneden geblancheerde groenten. Het rijstmengsel in vormen doen, lichtjes aandrukken en op de borden zetten. De struisvogelfilets op de borden leggen, daarrond de currysaus gieten en versieren met slasnippers. De rijstvormen voor het opdienen verwijderen.

Lees meer over:

Onze partners