Cordon bleu van struisvogel

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

4 x 160 g struisvogelfilet

4 plakken Gandaham

120 g abdijkaas

250 g rijst

geblancheerde fijne groenten (maïs, paprika, wortelen, prei, selder, enz.)

4 dl kokosmelk (ongezoet)

2 dl kippenbouillon

currypoeder naar smaak

maïszetmeel

olijfolie

boter

Garnituur : blaadjes sla

De kokosmelk en de kippenbouillon aan de kook brengen en kruiden met currypoeder. De saus binden met roux of opgelost maïszetmeel. De struisvogelfilets snel aan beide zijden bakken in een mengeling van olijfolie en boter. De plakken ham over het vlees leggen. De kaas in blokjes snijden en over het vlees verdelen. Het vlees met de ham en de kaas onder de grill zetten : de kaas laten smelten en gratineren. De rijst koken. De warme rijst mengen met fijngesneden geblancheerde groenten. Het rijstmengsel in vormen doen, lichtjes aandrukken en op de borden zetten. De struisvogelfilets op de borden leggen, daarrond de currysaus gieten en versieren met slasnippers. De rijstvormen voor het opdienen verwijderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content