Coq au vin

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

1 zwartpluimkip van ongeveer 1,6 kg

2 sjalotten

200 g spek

1 fles rode wijn

2 dl gevogeltefond

beurre manié

4 el confituur van zwarte bessen

200 g champignons

boter

peper, zout

platte peterselie

Voor het garnituur:

100 g appel

100 g peer

100 g gedroogde abrikozen

100 g rozijnen (geweekt in witte wijn en champagneazijn)

griessuiker

1 vanillestok

1 kaneelstok

Verdeel de kip in 8 stukken. Snij de sjalotten fijn en stoof ze aan. Snij het spek in blokjes en bak aan, voeg bij de sjalotten. Haal uit de pan. Gebruik dezelfde pan om de stukken kip aan te bakken. Kruid goed met peper en zout. Voeg daarna de gebakken sjalotten en spek toe. Zet alles net onder met rode wijn en gevogeltefond. Voeg hierbij de beurre manié en de confituur. Zet gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven.

Snij de champignons in stukken en stoof ze aan. Voeg bij de bereiding en zet nog 15 minuten in de oven.

Garnituur: snij appel, peer en abrikozen in brunoise. Doe alles in een kom en voeg de geweekte rozijnen (met een beetje vocht), suiker en vanille- en kaneelstok toe. Laat op een zacht vuur garen en voeg indien nodig nog wat vocht toe.

Dien op met amandelkroketjes en werk af met grofgehakte peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content