Cool down met mascarpone

10/06/11 om 11:21 - Bijgewerkt om 11:21

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 3 zoete appels
  • 2 dl witte wijn
  • 250 g mascarpone
  • 2 eieren
  • vloeibare honing
  • 8 petit beurre-koekjes

Bereidingswijze

De appels schillen, het klokhuis verwijderen en het vruchtvlees in grove stukken snijden. De appelstukken in wijn koken. De wijn laten inkoken en appel en wijn mixen. De puree met de mascarpone mengen. Het wit van de eieren stijf kloppen en de sneeuw door de mengeling van mascarpone spatelen. De koekjes verkruimelen en met wat honing tot een smeuïge, krokante massa roeren. Vier whiskyglazen voor 1/4 met de koekjespasta vullen. Hierop de mascarponemengeling storten. De glazen enkele uren in de koelkast zetten. Opdienen als lichte 'cool down' na de kleurrijke Noordzeepareltjes.

Lees meer over:

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners