Confituur van pompoen en vanille

17/10/13 om 15:55 - Bijgewerkt om 15:55

Geef je waardering

Confituur van pompoen en vanille

Ingrediënten

  • 600 g winterpompoen (muskuskalebas, eikelpompoen...)
  • 4 mandarijnen
  • sap van 1 citroen
  • 400 g suiker
  • 1 vanillestok

Bereidingswijze

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes. Snij 2 mandarijnen ' à vif' (dit wil zeggen zonder de witte velletjes), en in kleine stukjes. Pers de citroen en de overige mandarijnen uit. Hou de pitten opzij en doe ze in een theezakje. Doe de pompoenstukjes, citroen -en mandarijnsap, de suiker en het vruchtvlees van de mandarijnen in een confituurpan. Schraap de vanillestok open en voeg het merg toe, samen met de stok. Roer voorzichtig om en laat een nacht rusten. Breng de volgende dag de confituur aan de kook, voeg het theezakje met pitten toe. Laat de confituur 20 min. koken op een matig vuur terwijl u regelmatig en voorzichtig roert. Schuim af, neem het theezakje met pitten weg en doe de confituur in schone potten. Snij het vanillestokje in stukken en doe ook in de confituurpotten. Dek de potten af.

Onze partners