Confituur van kumquats, sinaasappel en tonkaboon

17/10/13 om 15:32 - Bijgewerkt om 15:32

Geef je waardering

Confituur van kumquats, sinaasappel en tonkaboon

Ingrediënten

  • 300 g kumquats
  • 300 g sinaasappel
  • 500 g suiker
  • 1 tonkaboon

Bereidingswijze

Was de kumquats en snij ze in 8 stukken. Haal de pitten eruit en bind die op in een stukje neteldoek. Was de sinaasappels, trek er met een dunschiller fijne schilletjes af en laat de reepjes 5 min. blancheren. Laat uitlekken in een zeef. Schil de sinaasappel , ontdoe voorzichtig van de witte velletjes en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Doe de stukjes kumquats, de stukjes sinaasappel, sinaasappelschil, het builtje met de pitten en 25 cl water in een confituurpan. Verwarm zachtjes , roer nu en dan met een houten lepel. Voeg de suiker toe. Breng aan de kook tot de suiker helemaal opgelost is. Schuim af en laat 30 min. sudderen op matig vuur terwijl u regelmatig roert. Neem de pan van het vuur. Rasp de tonkaboon en roer voorzichtig door de confituur. Verwijder het builtje met de pitten. Doe de confituur in potten en dek af.

Onze partners