Condérijst met abrikozen
Verwen al je eters extra met dit klassieke maar verrukkelijke dessert.
Voor 4:
100 g kleefrijst (ronde korrel)
boter
1 liter volle melk
1 vanillepeul
zout
50 g boter
150 g suiker
liaison (2 eierdooiers losgeklopt in 1 dl room)
1 groot blik abrikozen op siroop
Spoel de rijst onder koud stromend water, laat uitlekken. Beboter de bodem en wanden van een hoge pan en breng er de melk met de opengesneden vanillepeul in aan de kook. Voeg de rijst toe, een snuif zout en de boter. Breng onder regelmatig roeren aan de kook. Dek af, zet in een oven van 200°C en laat in 30 min. gaar worden. Voeg na 20 min. de suiker toe en roer. Haal uit de oven en roer er de liaison onder. Giet in een grote kom en werk af met de halve abrikozen. Laat afkoelen in de ijskast.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier