Compote van herfstvruchten met meringue

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

500 gr seizoenvruchten (appelen, peren, druiven,….)

50 cl rode wijn

1 steranijs

2 kruidnagels

1 kardemompeul

1 zakje vanillesuiker

het wit van 3 eieren

3 eetlepels poedersuiker

1 eetlepel amandelpoeder

Schil de vruchten en snijd de grootste in stukken. Kook ze ongeveer 20 minuten op een zacht vuurtje in de wijn, met de specerijen en de vanillesuiker. Laat daarna in een vergiet uitlekken. Verwarm de grill van de oven. Klop het wit van de eieren met de poedersuiker stijf. Leg het fruit in een gratineerschotel, bestrooi met het amandelpoeder en bedek met het eiwitschuim. Zet de schotel enkele minuten onder de grill met ovendeur open, zodat je een oogje in het zeil kan houden. Serveer onmiddellijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content