Compote van aubergine, paarse artisjok en rode ui met sesamzaadjes in zonnebloemolie

09/06/11 om 17:34 - Bijgewerkt om 17:34

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4:

  • 4 x 180 g zwaardvis
  • 2 aubergines
  • 4 paarse artisjokken
  • 2 rode uien
  • 1 dl olijfolie
  • 1 teentje look
  • 2 dl zonnebloemolie
  • 20 g zwarte en witte sesamzaadjes
  • 1 botje bieslook
  • grof zout

Bereidingswijze

Elke aubergine in tweeën snijden, inkerven en bestrooien met wat grof zout. Daarna de aubergines in aluminiumfolie inpakken en 30 minuten garen in de oven (180 °C). De artisjokken schoonmaken en zeer fijn snijden.

De rode uien snipperen en stoven met olijfolie en look. De artisjokken eraan toevoegen en op een zacht vuur laten stoven tot alles gaar is. De aubergines uit de oven halen en de schil eruit verwijderen.

Het vruchtvlees pletten met een vork, bij de artisjokken voegen en goed mengen.

De sesamzaadjes droog in een hete pan met antiaanbaklaag roosteren. Daarna er zonnebloemolie bijvoegen en wachten tot de zaadjes de olie hebben geabsorbeerd.

De bieslook fijnsnijden en die eraan toevoegen. De zwaardvis in een hete pan kort aanbakken.

Lees meer over:

Onze partners