Coeur de Boeuf gevuld met aubergine en mozzarella

14/06/11 om 08:49 - Bijgewerkt om 08:49

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 8:

  • 8 mooie tomaten Coeur de Boeuf
  • 300 g mozzarella di bufala

Vulling:

  • 1 grote paarse aubergine
  • 2 geplette knoflookteentjes
  • 4-5 dl tomatencoulis
  • peper, zout
  • 1 soeplepel garam masala
  • 5 cl extravierge olijfolie

Bereidingswijze

Snij de aubergine in schijven van 7-8 mm dik en snij die schijven in even dikke frietjes. Verwarm in een grote pan de olie met de knoflookteentjes. Verwijder de knoflook en bak op een hoog vuur de auberginestaafjes. Draai ze geregeld. Bestrooi ze met peper, zout en garam masala.

Voeg er, zodra ze gaar zijn, de tomatencoulis bij en laat 10-15 min. Stoven. Deze bereiding kan meteen worden gebruikt of bewaard worden voor later.

Snij een hoedje van de Coeur de Boeuf tomaten. Haal met een koffielepeltje voorzichtig het hart eruit. Zet de zaadjes opzij voor een ander recept (focaccia met tomatenpitten). Vul de uitgeholde tomaten met het auberginemengsel. Leg er een schijfje mozzarella op en zet ze 3-4 min. onder de gril. Dien meteen op.

Onze partners