Coeur de Boeuf gevuld met aubergine en mozzarella

Voor 8:

Voor 8:

8 mooie tomaten Coeur de Boeuf

300 g mozzarella di bufala

Vulling:

1 grote paarse aubergine

2 geplette knoflookteentjes

4-5 dl tomatencoulis

peper, zout

1 soeplepel garam masala

5 cl extravierge olijfolie

Snij de aubergine in schijven van 7-8 mm dik en snij die schijven in even dikke frietjes. Verwarm in een grote pan de olie met de knoflookteentjes. Verwijder de knoflook en bak op een hoog vuur de auberginestaafjes. Draai ze geregeld. Bestrooi ze met peper, zout en garam masala.

Voeg er, zodra ze gaar zijn, de tomatencoulis bij en laat 10-15 min. Stoven. Deze bereiding kan meteen worden gebruikt of bewaard worden voor later.

Snij een hoedje van de Coeur de Boeuf tomaten. Haal met een koffielepeltje voorzichtig het hart eruit. Zet de zaadjes opzij voor een ander recept (focaccia met tomatenpitten). Vul de uitgeholde tomaten met het auberginemengsel. Leg er een schijfje mozzarella op en zet ze 3-4 min. onder de gril. Dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content