Cocotte met rog en piepkuiken

08/06/11 om 16:24 - Bijgewerkt om 16:24

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 200 gram nieuwe aardappelen
  • 8 mini-artisjokken
  • 200 gram kleine uitjes
  • 12 geblancheerde teentjes verse knoflook
  • boter
  • 2 rogvleugels van 600 gram
  • 2 piepkuikens
  • 3 dl duivelssaus (bruine gevogeltebouillon met een reductie van sjalot, witte wijn en azijn)
  • 4 takjes citroentijm
  • zoutdeeg

Bereidingswijze

Maak alle groenten schoon en kook ze halfgaar. Fruit ze in wat boter in een cocotte. Snijd de rogvleugels en de piepkuikens in vier stukken. Snijd de boutjes in twee en verwijder het stuk karkas van de borstjes. Kleur de rog en de piepkuikens in wat boter in een pan en voeg bij de cocotte. Bevochtig met de duivelssaus en strooi er de citroentijm over. Sluit het deksel af met zoutdeeg en zet de cocotte gedurende 15 minuten in een oven van 180°C. Dien op in de cocotte.

Bereidingstijd: 35 minuten.

Onze partners