Cocotte met rog en piepkuiken

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

200 gram nieuwe aardappelen

8 mini-artisjokken

200 gram kleine uitjes

12 geblancheerde teentjes verse knoflook

boter

2 rogvleugels van 600 gram

2 piepkuikens

3 dl duivelssaus (bruine gevogeltebouillon met een reductie van sjalot, witte wijn en azijn)

4 takjes citroentijm

zoutdeeg

Maak alle groenten schoon en kook ze halfgaar. Fruit ze in wat boter in een cocotte. Snijd de rogvleugels en de piepkuikens in vier stukken. Snijd de boutjes in twee en verwijder het stuk karkas van de borstjes. Kleur de rog en de piepkuikens in wat boter in een pan en voeg bij de cocotte. Bevochtig met de duivelssaus en strooi er de citroentijm over. Sluit het deksel af met zoutdeeg en zet de cocotte gedurende 15 minuten in een oven van 180°C. Dien op in de cocotte.

Bereidingstijd: 35 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content