Voor 4:
16 miniraapjes
16 miniworteltjes
16 minivenkelstruikjes
16 minitomaatjes
16 kleine paarse artisjokken
16 minipreistengels
4 minicourgettes met bloem (facultatief)
1 l gevogeltebouillon
12 saffraandraadjes
4 knoflookteentjes
olijfolie
200 g brooddeeg
peper, zout
Was de groenten en maak ze schoon. Bak ze in een gietijzeren kookpan in olijfolie waaraan de knoflookteentjes zijn toegevoegd. Doe de groenten in deze volgorde in de pan: artisjokken, worteltjes, raapjes, venkel, prei en tomaten. Wacht 1 minuut tussen elke groente. Voeg tenslotte de minicourgettes met bloem toe. Laat goudbruin kleuren en breng op smaak met peper en zout. Strooi er de saffraandraadjes over en deglaceer met de gevogeltebouillon. Maak een dunne rol van het brooddeeg en breng deze aan op de rand van de kookpan om zo het deksel hermetisch te kunnen afsluiten.
Zet de pan 10 minuten in een voorverwarmde oven (200°C). Haal ze uit de oven, snij het brooddeeg los met een keukenmes, haal het deksel van de pan en dien op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier