Cocktail van rood fruit met vodka

09/06/11 om 18:12 - Bijgewerkt om 18:12

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 24 porties
  • 2 Doyenné-peren
  • Â1/2 kg aardbeien
  • 300 g rode druiven
  • 4 verse vijgen
  • 150 g frambozencoulis uit diepvries
  • 1 el poedersuiker
  • sap van Â1/2 citroen
  • 1 dl vodka
  • 300 g frambozensorbet
  • 24 muntblaadjes, voor de afwerking

Bereidingswijze

Schil de peren en snij ze in kleine blokjes, net als de aardbeien. Halveer de druiven, verwijder de pitjes en snij ze in kleine blokjes. Halveer de vijgen en snij de helften in dunne plakjes. Meng het fruit in een kom en zet koel weg.

Laat de frambozencoulis ontdooien. Zeef de poedersuiker en voeg toe aan de coulis, evenals het citroensap en de vodka. Meng goed en zet koel weg.

Verdeel het fruit over hoge glaasjes en alterneer met kleine bolletjes frambozensorbet. Werk af met de frambozensaus en muntblaadjes.

Onze partners