Cocktail met krab en oester, quinoa, Griekse yoghurt, komkommer en radijs

Voor 4 personen

Champagnegranité
  • 1 dl roséchampagne
  • 1/2 dl suikerwater (50/50)
Oester en krab
  • 4 platte Zeeuwse oesters (00000) uit de schelp
  • 100 g gekookte noordzeekrab
Quinoa
  • 100 g quinoa
  • 1/2 gesnipperde sjalot
  • 1/2 teentje geperste knoflook
  • 3 dl gevogeltefond
  • koriander fijngesnipperd
  • blaadjes munt
  • sushi-azijn
  • olijfolie
Griekse yoghurt
  • 2 dl uitgelekte yoghurt
  • geperste knoflook (naar smaak)
Garnering
  • blaadjes komkommerkruid
  • venkel, komkommer en radijs

Bereiding

  1. Meng de champagne en het suikerwater. Vries in maar roer regelmatig om met een vork.
  2. Marineer de oesters lichtjes met olijfolie, peper en citroensap. Maak de krab aan met wat mayonaise, citroensap en peper.
  3. Quinoa: stoof de sjalotjes en de knoflook aan in olijfolie, voeg de quinoa toe en gaar in de gevogeltefond. Giet af en breng op smaak met olijfolie, munt, koriander en sushiazijn. Pof een deel van de quinoa in de hete olie voor een knapperige toets.
  4. Breng de Griekse yoghurt op smaak met knoflook. Doe in een spuitzakje. Garneer zoals op de foto met blaadjes komkommerkruid, venkel, komkommer en radijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content