Clafoutis met morieljes 'in het groen'

09/06/11 om 17:59 - Bijgewerkt om 17:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2,5 dl geconcentreerde bouillon van wilde paddestoelen (kalfsbouillon met paddestoelenstelen, selderij, wortel en ui)
  • 2,5 dl dubbele room (met 44% vetgehalte)
  • 1 koffielepel fijngehakte daslook
  • 1 dl Noilly Prat
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 500 g mengeling van jonge spinazie, postelein, zurkel en roomse kervel
  • boter
  • 500 g schoongemaakte morieljes
  • 2,5 dl lichte room (met 30% vetgehalte)
  • 2 eierdooiers
  • briochebrood

Bereidingswijze

Laat de bouillon met de dubbele room lichtjes inkoken. Breng op smaak met de daslook, Noilly Prat, citroensap, peper, zout en nootmuskaat. Stoof de groene groenten lichtjes aan in boter en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groenten over vier metalen ringen in het midden van vier diepe borden. Bak de morieljes kort aan in boter en verdeel over de groenten.

Roer wat lichte room onder de eierdooiers en klop de rest van de room op. Breng de saus aan de kook en spatel er van het vuur weg eerst de eierdooiers en nadien de opgeklopte room onder. Lepel de saus over de bereiding en laat kleuren onder de salamander of grill. Dien op met dikke sneden getoast briochebrood.

Onze partners