Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen

Clafoutis wordt in de streek van herkomst, de Franse Limousin, steevast gemaakt met kersen mét pit. De pitten geven de taart extra diepgang.

Voor 1 taart
  • 100 g bloem
  • 4 eieren
  • snuif zout
  • 175 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 dl volle melk
  • boter
  • 450 g verse donkere kersen (met pit) of 1 grote bokaal
  • krieken op sap (uitgelekt)
Bereiding
  1. Meng bloem, eieren, zout, suiker en vanillesuiker met elkaar. Klop er de melk straalsgewijs door tot een homogeen beslag.
  2. Giet in een met boter bestreken ronde bakvorm en verdeel de kersen erover.
  3. Bak de clafoutis met kersen 35 minuten in een oven van 200°C. Laat afkoelen en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content