Citroensoep met varkenspootjes

© Getty
Voor 4 personen
  • 2 varkenspootjes
  • 1 snuifje tijm en laurier
  • 1 el gekneusde peperkorrels
  • zout
  • schil en sap van 1 citroen
  • 50 g ronde rijst
  • 2 eieren
  • 2 el gehakte peterselie
Bereiding
  1. Trek in een goed gesloten pan bouillon van de varkenspootjes met de tijm, laurier, peperkorrels, zout, citroenschil en anderhalve liter water. Laat ongeveer 2 uur zacht sudderen.
  2. Zeef de bouillon, snijd het vlees van de varkenspootjes en voeg het opnieuw bij de gezeefde bouillon samen met de rijst. Laat nogmaals ongeveer 20 minuten doorkoken.
  3. Klop de eieren los en voeg er een soeplepel van de hete bouillon bij. Klop dit al roerend door de rest van de soep en laat ze niet meer koken. De soep moet licht gebonden zijn. Breng op smaak met peper, zout en citroensap en bestrooi met peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content