Citroensoep met varkenspootjes

09/06/11 om 15:38 - Bijgewerkt om 15:38

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 varkenspootjes
  • 1 snuifje tijm en laurier
  • 1 eetlepel gekneusde peperkorrels, zout
  • schil en sap van 1 citroen
  • 50 g ronde rijst
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze

Trek in een goed gesloten pan bouillon van de varkenspootjes met de tijm, laurier, peperkorrels, zout, citroenschil en anderhalve liter water. Laat ongeveer 2 uur zacht sudderen. Zeef de bouillon, snijd het vlees van de varkenspootjes en voeg het opnieuw bij de gezeefde bouillon samen met de rijst. Laat nogmaals ongeveer 20 minuten doorkoken.

Klop de eieren los en voeg er een soeplepel van de hete bouillon bij. Klop dit al roerend door de rest van de soep en laat ze niet meer koken. De soep moet licht gebonden zijn. Breng op smaak met peper, zout en citroensap en bestrooi met peterselie.

Lees meer over:

Onze partners