Citroenijsmousse in combinatie met mangoijsmousse

31/05/17 om 13:38 - Bijgewerkt om 13:38

Citroenijsmousse in combinatie met mangoijsmousse

Citroenijsmousse in combinatie met mangoijsmousse © © heikki verdurme

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 6:

1 mango, geschild, ontpit en in stukjes gesneden

2,5 dl slagroom

170 g suiker

60 g water

100 g eiwitten (ca. 3 eieren)

60 g citroensap, gezeefd

12 plastieken halve bollen (6 om te vullen, 6 om dicht te doen)

Weeg 120 g mangostukjes af, mix tot puree. Klop de slagroom tot een crème, zet in de koelkast. Breng 150 g suiker met het water aan de kook, tot 121°C.

Klop de eiwitten met de rest (20 g) van de suiker schuimig, voeg straalsgewijs de kokende siroop toe. Klop het schuim koud en verdeel onmiddellijk in 2 gelijke delen. Meng door het ene deel het citroensap en door het andere de mangopuree. Verdeel ook de slagroom in 2 gelijke delen, meng het ene deel door het citroenschuim en het andere door het mangoschuim.

Vul de halve bollen afwisselend met citroenschuim en mangoschuim. Zet in de diepvriezer. Werk voor het serveren af met de rest van de mangoblokjes.

Onze partners