Citroenijs met macarons

09/06/11 om 10:37 - Bijgewerkt om 10:37

Geef je waardering

Citroenijs met macarons

Ingrediënten

Voor 6 tot 8:

  • 6 geraspte macarons
  • 6 citroenen
  • 1 el maïzena
  • 6 eierdooiers
  • 350 g suiker
  • 2 eiwitten
  • 1 ei
  • 2,5 l slagroom

Bereidingswijze

Snipper de macarons. Rasp het schilletje van 3 citroenen. Pers de 6 citroenen uit en vang het sap op (ongeveer 1/3 liter). Roer 1 eetlepel maïzena door een bodempje water. Vermeng de 6 eierdooiers in een slakom met de 350 g suiker.

Voeg vervolgens de citroenzeste, het citroensap en de aangelengde maïzena toe. Schenk dit mengsel in een steelpan en laat het al roerend op een half pitje iets indikken (tot het de consistentie van Engelse room heeft).

Haal van het vuur, laat al roerend 2 tot 3 min. lauw worden en voeg 2 opgeklopte eiwitten toe. Laat afkoelen en sluit af met de stijfgeklopte slagroom. Verwerk het geheel tot ijs in uw ijsmachine.

Onze partners