Citroengrasthee

10/06/11 om 12:03 - Bijgewerkt om 12:03

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 1 tot 1,5 l (gefilterd) water
  • Citroengras (te vinden in Aziatische winkels)
  • Citroentijm (te vinden op de betere bloemen- en kruidenmarkt)

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook.

Snij intussen één stengel citroengras in kleine stukjes en plet enkele stukken in een vijzel. Een drietal eetlepels gestampt citroengras is OK. (Ruik eens even aan de vijzel!)

Doe hetzelfde met een paar takjes citroentijm. Een paar theelepels volstaan.

Giet het kokende water over de citroenkruiden in de theepot en laat een vijftal minuten trekken.

Proef eerst zonder suiker en als je echt zoet wil, neem dan liever een theelepeltje vloeibare honing.

De thee kan ook koud gedronken worden met ijsblokjes.

Nog een tip: als je toch bij de Aziaat bent, vraag dan of hij/zij lime (balm) leaves heeft. Koop een zakje en laat na het zetten van de thee een blaadje of 2 op de thee drijven. Die verfrissende geur!

Laatste tip: je kan het citroengras en de lime leaves in de diepvriezer kwijt.

Bron: Mark De Geest

Lees meer over:

Onze partners