Citroen-kippensoep

09/06/11 om 10:48 - Bijgewerkt om 10:48

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor zes :

  • een kip van 1,5 kg
  • 0,6 l kippenbouillon
  • 1 ui, gehakt
  • 2 grote vleestomaten, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden
  • 1 soeplepel
  • verse blaadjes dragon
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • zout en vers gemalen peper
  • 2 geschilde en in blokjes gesneden (Cyprus) aardappels
  • 200 g op maat gesneden okra's
  • gehakte (jalapeno) pepers naar smaak
  • 150 g maïs uit blik
  • het sap van een citroen
  • gehakte peterselie
  • paprikapoeder

Bereidingswijze

De kip in stukken snijden. Doe de bouten en het karkas in een grote pan, samen met de bouillon, gehakte ui en tomaat, dragon en citroenschil (de kippenborsten apart houden). 3 kopjes water toevoegen, kruiden met zout en peper en alles aan de kook brengen. 20 minuten onder deksel laten sudderen. Voeg de borsten toe en laat alles sudderen tot het borstvlees juist gaar is. Haal het vlees uit de soep en laat het afkoelen. Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze gaar in de soep. 10 minuten nadat men de aardappels heeft toegevoegd, gaan ook de okra's in de soep. Wanneer de stukken kip genoeg zijn afgekoeld, wordt het vlees van het karkas en de botten gehaald, eerst fijngehakt en vervolgens terug in de soep gedaan. Gehakte pepers en maïs in de soep doen, alles terug aan de kook brengen en 5 minuten laten sudderen. Het citroensap door de soep roeren, bestrooien met gehakte peterselie en paprikapoeder en onmiddellijk opdienen.

Dit gerecht komt uit Libanon.

Lees meer over:

Onze partners