Ciabattatoast met kweepeeraioli, kwartel en rabarbersaus

08/06/11 om 17:59 - Bijgewerkt om 17:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 kwartels
  • 1 geperste teen knoflook
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 el oranjebloesemwater
  • 1 el citroentijm
  • 6 el olijfolie
  • handvol broodkruim
  • 4 miniciabatta's
  • 4 vijgen
  • enkele plukjes waterkers
  • peper en zout

Aioli:

  • 125 g membrillo (Spaanse kweeperenpasta)
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 dl olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout

Saus:

  • 100 g rabarber
  • 1/2 dl water
  • 1 kaneelstokje
  • 4 el honing
  • 1 el olijfolie
  • mespunt kaneel, peper en zout

Bereidingswijze

Knip de kwartels langs de ruggengraat open en duw ze goed plat. Verwijder de ingewanden. Meng de volgende 5 aangegeven ingrediënten met 2 eetlepels olijfolie en wrijf dit mengsel over de kwartels. Laat enkele uren marineren.

Mix de membrillo, knoflook, olijfolie en het citroensap voor de aioli tot een homogene pasta. Kruid met peper en zout.

Snij de rabarber voor de saus in stukjes en doe in een pan met het water en kaneelstokje. Laat afgedekt sudderen tot de rabarber zacht is. Verwijder het kaneelstokje en mix de rabarber met honing, olijfolie, kaneel, peper en zout.

Bak het broodkruim goudbruin in 2 el olijfolie. Snij de bovenkant van de ciabatta's weg en rooster de onderste helften. Bestrijk de toast met kweepeeraioli.

Bak de kwartels goudbruin in 2 el olijfolie, snij ze doormidden en schik ze op de toast. Snij de vijgen in kwarten en verdeel over de kwartels. Werk af met het broodkruim, de waterkers en rabarbersaus.

Lees meer over:

Onze partners