Chutney van rozenbottel en gember

21/08/13 om 15:52 - Bijgewerkt om 15:52

Geef je waardering

Chutney van rozenbottel en gember

Ingrediënten

  • rozenbottels (hoeveelheid naar keuze)
  • stukje verse gemberwortel
  • 1 kruidnagel
  • witte wijnazijn
  • suiker

Bereidingswijze

Ontdoe de rozenbottels van kelkblaadjes en steel. Was ze, snij ze in tweeën en ontdoe ze van de zaadjes. Doe in een kookpan en schenk er water bij tot ze net onderstaan. Rasp de gember fijn, voeg samen met de kruidnagel toe en laat het geheel 15 min. op een zacht vuurtje koken. Haal van het vuur en giet de rozenbottels door een grove zeef, maar vang het vocht op. Weeg het vocht en voeg 1/3 van het bekomen gewicht aan azijn toe. Voeg de rozenbottels terug bij het vocht. Weeg opnieuw en voeg 2/3 van het gewicht in suiker bij. Breng de massa nog eens aan de kook, laat zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Giet in schoongemaakte glazen potten en sluit stevig af.

Onze partners