Chocoladetruffels met versgeraspte kokosnoot en rum

30/03/16 om 15:25 - Bijgewerkt om 15:25

Chocoladetruffels met versgeraspte kokosnoot en rum

basis kokosnoot april 2015 © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4 tot 8 (of ongeveer 30 stuks):

160 g donkere chocolade

1,1 dl volle melk

3 el bruine rum

150 g zachte boter (op kamertemperatuur)

versgeraspte kokosnoot

Maak eerst de ganache. Dit is een opgesteven mengsel van gesmolten chocolade en boter. Smelt daarvoor de chocolade in de melk en roer goed onder elkaar. Haal onmiddellijk van het vuur wanneer alle chocolade gesmolten is en roer eerst de rum en daarna de boter in klontjes eronder, tot die allemaal gesmolten zijn. Laat gedurende 1 tot 2 uur afkoelen en halfhard worden in de ijskast.

Vorm met de handen onregelmatige truffels van de ganache en wentel ze in versgeraspte kokosnoot. Laat nadien opstijven in de ijskast.

Onze partners