Chocoladetaartjes

10/06/11 om 15:38 - Bijgewerkt om 15:38

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 185 g donkere chocolade
  • 200 g boter
  • 3 eieren en 3 dooiers
  • 6 el suiker
  • 1 el bloem
  • 2 dl verse room
  • cacaopoeder
  • paneermeel

Bereidingswijze

Verwarm de oven tot 230°C. Smelt de chocolade au bain-marie, voeg 185 g boter toe en roer, wanneer ook de boter is gesmolten, alles goed door elkaar. Klop de drie eieren, de drie dooiers en de suiker tot een schuimend mengsel. Spatel hier de gesmolten boterchocolade door. Zeef de bloem boven het beslag en roer alles door elkaar. Smeer de taartvormpjes in met de resterende, gesmolten boter, strooi wat paneermeel over de wanden en goet het beslag in de vormpjes. Zet alles 8 minuten in de oven, zodat de taartjes vanbuiten stevig en vanbinnen nog zacht zijn. Keer de taarten op borden, verwijder voorzichtig de vorm en versier met geklopte room of ijs en cacaopoeder.

Lees meer over:

Onze partners