Chocoladetaartjes met abrikoos en szechuanpeper, clementinegranité met Cointreau

14/06/11 om 09:24 - Bijgewerkt om 09:24

Geef je waardering

Chocoladetaartjes met abrikoos en szechuanpeper, clementinegranité met Cointreau

Ingrediënten

Voor 4:

  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 1 el citroensap
  • 100 g melkchocolade
  • 50 g pure chocolade (85%)
  • 100 g boter
  • 1 ei
  • 3 eierdooiers
  • 25 g suiker
  • 3/4 tl gemalen szechuanpeper

Deeg:

  • 50 g zachte boter
  • 50 g poedersuiker
  • 1 grote eierdooier
  • 115 g bloem
  • 15 g cacaopoeder
  • een snuifje zout

Granité:

  • 75 g suiker
  • 4,5 dl clementinesap
  • 0,5 dl citroensap
  • 1,25 dl Cointreau

Bereidingswijze

Maak eerst de granité: maak een siroop met de suiker en 1,5 dl water. Voeg het clementine- en citroensap en de Cointreau toe. Laat afkoelen. Giet in een plastic recipiënt en zet in de diepvries. Roer regelmatig om, zodat grote ijskristallen ontstaan.

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een foodprocessor en meng tot het deeg een bal vormt. Wikkel in plasticfolie en zet 30 min. koel weg. Doe de abrikozen in een pan met 3/4 dl water. Laat 5 min. zacht stoven tot de abrikozen zacht zijn en pureer tot een gladde massa met het citroensap.

Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg dun uit en bekleed er 8 taartvormpjes van 8 cm diameter mee. Prik de bodem in met een vork en zet 30 min. koel weg. Beleg het deeg met bakpapier en bakbonen. Bak 20 min. blind. Verwijder nadien bakpapier en -bonen.

Smelt intussen de chocolade en boter. Klop de eieren, eierdooiers, suiker en szechuanpeper op tot een dikke massa. Spatel er de chocolade onder en giet in de taartvormpjes. Bak 8 min. in de oven. De taartjes zullen verder opstijven tijdens het afkoelen. Serveer de taartjes warm of op kamertemperatuur met de granité.

Lees meer over:

Onze partners