Chocoladetaartje met kastanjebloem en lavendelijs

14/06/11 om 08:31 - Bijgewerkt om 08:31

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 175 g chocolade
  • 175 g boter
  • 175 g suiker
  • 6 eierdooiers
  • 6 eiwitten
  • 175 g kastanjebloem

Voor het lavendelijs:

  • 1 l melk
  • 8 eierdooiers
  • 250 g suiker
  • 1 eetlepel lavendel
  • beetje honing
  • Â1/2 l room

Bereidingswijze

Het chocoladetaartje:

Roer de suiker en de dooiers tot een homogene massa en werk er de malse boter onder. Voeg de gesmolten chocolade toe en de gezeefde kastanjebloem. Spatel er tenslotte de opgeklopte eiwitten door.

Bak de taartjes in kleine vormpjes in een oven van 180°C.

Voor het lavendelijs:

Klop de dooiers en de suiker op tot een wit mengsel. Breng de melk en de lavendelstokjes aan de kook. Giet de kokende melk op de dooiers/suiker en plaats alles op het vuur om te binden, zonder te koken. Voeg er de room bij, waarvan een deel opgeklopt mag zijn, en stort de massa in de ijsmachine.

Onze partners