Chocoladetaart van de zonnekoning

10/06/11 om 11:43 - Bijgewerkt om 11:43

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 100 gram cacaopoeder
  • 125 gram amandelpoeder
  • 125 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 90 gram boter
  • 10 cl melk
  • 4 eieren
  • 50 gram gekonfijte sinaasappel
  • 1 zakje gist
  • 2 kruidnagels
  • 3 peperbolletjes
  • 2 cm kaneelstokje
  • 1 schilfer nootmuskaat
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Maal de kruidnagel, de peper, de kaneel en het stukje nootmuskaat samen fijn in de mixer, of stamp ze fijn in de vijzel. Snijd de gekonfijte sinaasappel in fijne blokjes. Meng in een grote slakom de bloem, de gedroogde gist, de suiker, de cacao en de het amandelpoeder. Maak een kuiltje en giet er de gesmolten boter in. Voeg er de eidooiers, de melk, de gemalen specerijen en de blokjes gekonfijte sinaasappel aan toe. Meng alle ingrediënten goed dooreen met een houten lepel. Klop in een slakom het wit van de eieren stijf. Werk het voorzichtig door het bloemmengsel. Giet het taartdeeg in een goed met boter ingestreken bakvorm met hoge rand. Plaats de taart in een voorverwarmde oven van 150 tot 180°C (th.5-6) en laat ongeveer 40 minuten bakken. Neem uit de oven en laat afkoelen. Ontvorm de taart op de serveerschotel. Bestrooi ze rijkelijk met cacaopoeder en breng dan de zon van poedersuiker aan.

Tip: Je kunt deze taart opdienen met een vers, ongezoet sinaasappelslaatje. Voor de versiering teken je de zon op karton en snijd je ze uit. Plaats het sjabloon op de taart en bestrooi met behulp van een zeef met poedersuiker.

Onze partners