Chocoladetaart met tonkaboon, koffie en whisky

22/12/11 om 15:25 - Bijgewerkt om 15:24

Geef je waardering

Chocoladetaart met tonkaboon, koffie en whisky

Ingrediënten

Voor 8:

  • 1 rol kant-en-klaar kruimeldeeg
  • 250 g pure chocolade (70%)
  • 2.5 dl slagroom
  • 2 tl koffie-extract
  • 1 à 2 el single malt whisky
  • 1 tonkaboon
  • 4 el suiker
  • 6 eierdooiers

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bekleed een taartvorm met het deeg en beleg met bakpapier. Vul met bakbonen en bak 20 minuten blind. Verwijder het bakpapier en de bonen en bak nog 5 à 10 minuten.

Smelt de chocolade met de slagroom, het koffie-extract en whisky naar smaak op een zacht vuurtje. Maal de tonkaboon fijn met de suiker en roer door de chocolade. Haal de pan van het vuur en klop er de eierdooiers onder.

Giet in de taartvorm en bak 10 à 12 minuten in de oven tot de vulling net gestold is, maar in het midden nog lichtvloeibaar is. Zet 1 uur koel weg alvorens te serveren.

Onze partners