Chocoladetaart met kastanjevulling

  • Moeilijkheid

Nodig voor zes:

Deeg:

150 g melkchocolade

150 g suiker

150 g boter

150 g zelfrijzende bloem

6 eieren.

Vulling:

200 g gesuikerde kastanjepuree uit blik

2 dl room

1 blik peren op sap (450 g).

Afwerking:

150 g pure chocolade

2 dl room

Smelt de chocolade met de boter in een warmwaterbad. Klop de eierdooiers met de suiker tot een schuimig mengsel en voeg dit bij de chocolade. Meng er ook de gezeefde bloem bij en daarna de met suiker stijfgeklopte eiwitten. Bak dit deeg 40 minuten in een beboterde en met bloem bestoven springvorm van 24 cm doorsnede, in een voorverwarmde, matig warme oven (160° C). Meng ondertussen de kastanjepuree met de opgeklopte room. Snijd na het bakken de afgekoelde taart horizontaal in 2 schijven en besmeer een helft met kastanjeroom. Laat de peren uitlekken, snijd ze in partjes en leg deze op de kastanjepuree. Plaats de schijven taart weer op elkaar. Smelt de chocolade met de room. Besmeer hiermee de bovenkant van de taart en de randen. Versier eventueel met peren, echte kastanjes of met een gesuikerd bloempje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content