Chocoladepotjes met rozemarijn en gekarameliseerde sinaasappel

© Getty
Voor 4 personen
  • 300 ml dunne room
  • 2 takjes rozemarijn
  • 200 g bittere chocolade (min. 70% cacao)
  • 2 grote eierdooiers
  • 25 g boter
  • 1 takje rozemarijn
  • Voor de sinaasappels:
  • 2 sinaasappels
  • 25 g suiker
Bereiding
  1. Kneus de rozemarijn met een deegrol. Doe de room en de rozemarijn in een pannetje en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat minstens 30 minuten trekken.
  2. Breng de room opnieuw aan de kook, haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer tot de chocolade gesmolten is en voeg dan de eierdooiers toe. Laat nog een minuutje afkoelen en roer er de boter door.
  3. Giet de chocoladeroom in potjes en zet minstens 6 uur in de koelkast tot de room is opgesteven.
  4. Verwijder alle schillen en witte vliesjes van de sinaasappels en snij de segmenten los. Strooi er wat suiker over en laat ze karameliseren onder de grill.
  5. Dien de chocoladepotjes op met enkele sinaasappelsegmenten en werk af met een plukje rozemarijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content