Chocoladepiramides

18/12/12 om 14:46 - Bijgewerkt op 01/12/16 om 11:39

Een recept van Sébastien Ververken, sterrenchef van restaurant 't Convent.

Chocoladepiramides

© .

Geef je waardering

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 145 g suiker

    70 g eierdooiers
    5 gelatineblaadjes

    420 g Witte chocolade
    640 g Room
    Appels
    Suiker
  • Kaneel
    Peer
    Caramel
    Hazelnootcrumble








  • Bereiding

    Bereidingswijze

    Meng 70 g suiker suiker, 45 g water water, de dooiers en twee gelatineblaadjes samen in thermomix gedurende 7 minuten op 80 graden.

    Mixen in Kitchen aid tot koude massa

    190 g room opwarmen met 420 g witte chocolade

    450 g room opkloppen

    Warme room en chocolade goed mengen, opgeklopte room eronder roeren.

    Appelgel

    175 g suiker opkoken met 150 g water.

    Meng er 3 blaadjes gelatine bij en een scheut Calvados.

    Appelen schillen, in brunoise snijden en aanstoven in boter. Suiker en kaneel toevoegen. In vormpjes gieten.

    Afwerken met stukjes peer, karamel en hazelnootcrumble.

    Een recept van Sébastien Ververken, sterrenchef van restaurant 't Convent.

    Onze partners