Chocoladepiramides
Een recept van Sébastien Ververken, sterrenchef van restaurant ’t Convent.
Een recept van Sébastien Ververken, sterrenchef van restaurant ’t Convent.
Ingrediënten
145 g suiker
70 g eierdooiers
5 gelatineblaadjes
420 g Witte chocolade
640 g Room
Appels
Suiker
Kaneel
Peer
Caramel
Hazelnootcrumble
Bereiding
Meng 70 g suiker suiker, 45 g water water, de dooiers en twee gelatineblaadjes samen in thermomix gedurende 7 minuten op 80 graden.
Mixen in Kitchen aid tot koude massa
190 g room opwarmen met 420 g witte chocolade
450 g room opkloppen
Warme room en chocolade goed mengen, opgeklopte room eronder roeren.
Appelgel
175 g suiker opkoken met 150 g water.
Meng er 3 blaadjes gelatine bij en een scheut Calvados.
Appelen schillen, in brunoise snijden en aanstoven in boter. Suiker en kaneel toevoegen. In vormpjes gieten.
Afwerken met stukjes peer, karamel en hazelnootcrumble.
Een recept van Sébastien Ververken, sterrenchef van restaurant ’t Convent.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier