Chocolademuffins

10/06/11 om 15:39 - Bijgewerkt om 15:39

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor ± 20 stuks:

  • 80 g fondantchocolade
  • een blikje mandarijntjes (180 g uitgelekt gewicht)
  • 125 g margarine
  • 110 g suiker
  • 3 eieren
  • 2 el Mandarine Napoleon
  • een pakje bakpoeder
  • 125 g bloem
  • papieren ovenvormen

Bereidingswijze

Smelt de chocolade in een pannetje op zacht vuur. Klop de margarine schuimig met de mixer en roer de suiker en chocolade door het schuim. Voeg de eieren en Mandarine Napoleon toe en klop alles luchtig op. Meng de bloem en het bakpoeder door het beslag. Vul papieren vormen met het beslag en leg in elke vorm een partje mandarijn. Bak de muffins 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °. Serveer de muffins als nagerecht, samen met een kop koffie.

Recept: Guido Van Loo

Lees meer over:

Onze partners