Chocolademuffins met walnoten en droge abrikozen

  • Moeilijkheid

Voor 6 muffins:

130 gram zelfrijzende bloem

2 eetlepels gewone bloem

1 en 1/2 eetlepel echt cacaopoeder

75 gram boter

80 gram rietsuiker

1 ei

0,8 deciliter melk

75 gram walnoten

75 gram gedroogde abrikozen

60 gram donkere chocolade

Verwarm de oven op 200°C. Meng de twee bloemsoorten in een grote kom en zeef het cacaopoeder erover. Snij de noten en abrikozen in niet al te kleine stukjes. Snij ook de chocolade in stukjes, dit doe je best met een groot keukenmes. Meng al deze stukjes onder de bloem.

Smelt de boter. Dit kan makkelijk in de microgolf, maar verdeel de boter dan best in stukjes. Voeg de suiker toe. Kluts het ei met de melk. Meng nu snel alles onder elkaar en roer zeker niet te veel. Smeer de vormpjes lich in met een restje gesmolten boter. DOe het deeg in zes vormpjes, probeer de stukjes fruit en chocolade eerlijk te verdelen. Bak gedurende 20 minuten. Laat afkoelen op een rooster.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content