Chocolademousse met szechuanpeper en whisky, mango en ananas in saffraanconsommé, en kletskoppen

  • Moeilijkheid

Chocolademousse met szechuanpeper en whisky, mango en ananas in saffraanconsommé, en kletskoppen
© Steven D’Haens

Voor 4:

150 g pure chocolade (70%)

25 g boter

1 tl szechuanpeper

50 g suiker

3 grote eieren

2 el single malt whisky

zout

bladgoud, voor de afwerking (facultatief)

Saffraanconsommé:

1 l water

150 g suiker

200 g verse ananas

1 mango

een flinke snuif saffraandraadjes

Kletskoppen:

4 el Golden Syrup (blanke stroop)

115 g boter

115 g suiker

115 g bloem

1 tl cacaopoeder

2 tl whisky

2 tl cacaogrué

Chocolademousse: hak de chocolade fijn en smelt met de boter au bain-marie. Mix de szechuanpeper fijn met de suiker. Splits de eieren en klop de dooiers schuimig met de kruidige suiker. Sla de eiwitten stijf met een snuifje zout. Roer de gesmolten chocolade voorzichtig door de eierdooiers en spatel er nadien het eiwitschuim door. Voeg de whisky toe, schep in een kom en zet koel weg.

Saffraanconsommé: breng het water aan de kook met de suiker. Schil de ananas en mango en snij in blokjes, voeg toe aan de siroop. Doe er ook de saffraan bij en laat 20 minuten zacht koken. Laat afkoelen.

Kletskoppen: verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de Golden Syrup, boter en suiker op een laag vuur. Zeef de bloem en het cacaopoeder. Haal de pan van het vuur en voeg de bloem toe. Meng goed en doe er de whisky en cacaogrué bij. Spreid het beslag uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak goudbruin. Laat 5 minuten rusten en steek er rondjes uit alvorens op een rooster te leggen om af te koelen.

Presentatie: sandwich de chocolademousse tussen twee kletskoppen en geef er de consommé apart bij. Werk eventueel af met bladgoud.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content