Chocolademousse met roze peper

10/06/11 om 08:18 - Bijgewerkt om 08:18

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor de chocomousse:

  • 150 g zwarte chocolade (70%), gesmolten
  • 4 eiwitten, stijfgeklopt
  • een snuifje zout
  • 1 tl bloemsuiker
  • 1 el roze peper, grofgemalen of geplet in vijzel

Voor de zandkoekjes:

  • 130 g bloem
  • 100 g boter
  • 75 g suiker
  • snuifje zout
  • 1/4 tl ras el hanout
  • 1/4 tl geraspte gember

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor de mousse en laat één uur in de koelkast opstijven.

Maak de zandkoekjes: meng boter, suiker en een snuif zout, voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem toe en meng alles. Zet het de deeg vijftien minuten in de koelkast. Rol het uit en steek uit in de gewenste vorm. Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C tien à vijftien minuten.

Serveer de mousse in een glas met het koekje erbij.

Onze partners