Chocolademoelleux met kersen en mascarpone-ijs

10/06/11 om 13:09 - Bijgewerkt om 13:09

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

IJs :

  • 250 g mascarpone
  • 65 g poedersuiker
  • 140 ml volle melk
  • 1 vanillestok
  • 2 eieren

Chocolademoelleux :

  • 3 eieren
  • 75 g fijne suiker
  • 150 g zwarte chocolade
  • 100 g boter
  • 55 g bloem
  • 4 el kersenconfituur
  • handvol verse kersen
  • blaadje munt
  • 4 ovenvaste kopjes

Bereidingswijze

Bereid het mascarpone-ijs. Verwarm de melk tot het kookpunt en laat het gespleten vanillestokje een halfuurtje in de melk trekken. Laat afkoelen. Splits de eieren. Klop het eigeel met de suiker tot een dik, romig mengsel. Klop het eiwit tot sneeuw. Meng de mascarponeroom met de vanillemelk. Spatel het stijfgeklopte eiwit door dit mengsel en draai het beslag tot ijs in de ijsmachine.

Bereid de chocolademoelleux. Smelt de chocolade met de boter. Klop de eieren met de suiker. Meng de chocolade met het eimengsel en voeg 50 g bloem toe. Vul 4 ingevette potjes met 1 eetlepel kersenconfituur en giet het beslag in de potjes. Zet een 7-tal minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Het beslag moet van binnen nog lopend zijn ! Dien de kopjes op met een bolletje mascarpone-ijs, een flinke dot room en wat verse kersen. Versier met een blaadje munt.

Onze partners