Voor 6:
200 g pure chocolade
200 g boter
2 el sinaasappellikeur
125 g suiker
4 eieren
50 g bloem
75 g pecannoten
100 g rode bieten (nettogewicht: gekookt en geschild)
Voor de bietjes:
150 g rode bieten (nettogewicht)
50 g suiker
Vet 6 metalen vormpjes van 2 dl in met boter. Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de chocolade, boter en likeur in een pannetje en laat smelten op een laag vuurtje.
Roer intussen de eieren schuimig met de suiker. Voeg de chocolade toe en zeef de bloem erover. Spatel beide voorzichtig door het beslag. Hak de noten grof en snij de bieten in blokjes. Voeg beide toe aan het beslag en giet het beslag in de vormpjes. Zet ze 15 minuten in de oven.
Maak intussen de gekonfijte bietjes: snij de bieten in blokjes en doe ze in een pan met de suiker. Bak op hoog vuur tot de suiker smelt en voeg dan 1 dl water toe. Draai het vuur lager en laat sudderen tot het water verdampt is en de bietjes glazig zijn.
Haal de gebakjes uit de oven en laat ze afkoelen in de vorm. Snij in porties en dien op met de gekonfijte bietjes.
Kooktijd: 40 minuten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier