Chocoladegebak

  • Moeilijkheid

Een heerlijke chocoladetaart om alle mama’s deze zondag op moederdag te verwennen. En bovendien gemakkelijk te bereiden!

Nagerecht voor 6 personen:

200 gr zwarte chocolade

3 eetlepels bloem

3 eetlepels suiker

1 dl olijfolie

5 eieren

2 zakjes amandelsnippers

Smelt de chocolade in een pan, met een beetje water. Neem hiervoor een pan met een dikke bodem. Roer tot u een gladde dikke pasta heeft. Voeg vervolgens de bloem, de suiker en de olijfolie toe. Breng dit mengsel op een zacht vuurtje al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel even afkoelen. Voeg dan de eierdooiers één voor één al roerend toe. Klop de eiwitten zeer stijf en schep deze voorzichtig door het chocolademengsel. Vet een springvorm in met olijfolie. Bekleed de bodem met de amandelsnippers. Giet het mengsel in de vorm en zet deze 20 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven. Laat het gebak goed afkoelen voordat u het uit de vorm haalt en op een bord stort. Dien het gebak daarna gelijk op, lichtjes bestrooid met poedersuiker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content