Chocoladecharlotte met vanillecrème

  • Moeilijkheid

Voor 8 personen:

150 g fondantchocolade

2,5 dl room

3 eieren

75 g suiker

Vanillecrème:

1 l melk

8 eierdooiers

300 g suiker

1 vanillestok

1 doos lepelbiscuits

Smelt de chocolade in een warmwaterbad. Klop de room op met de suiker. Klop de eierdooiers los met 3 eetlepels water en meng in één keer door de gesmolten chocolade. Roer de slagroom onder de chocolade. Klop de eiwitten op en spatel voorzichtig door het mengsel. Bekleed bodem en wanden van een charlottevorm met lepelbiscuits. Giet het chocolademengsel voorzichtig in de vorm en laat opstijven in de koelkast. Bereid de vanillesaus: breng de melk aan de kook met de vanillestok. Sla een ‘ruban’ van de eierdooiers en de suiker. Voeg de kokende melk toe en laat al roerend dikken op klein vuur tot de crème de rug van een houten lepel bedekt. Laat de saus afkoelen. Voer dit alles minstens 24 uur vooraf uit. Haal voor het serveren de charlotte uit de vorm en dien op met de saus.

Recept: Gudrun Vandeputte – Hoe maakt u het?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content