Chocolade Pierre Gagnaire versie '95

10/06/11 om 14:06 - Bijgewerkt om 14:06

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

Mengeling :

  • 50 g krenten
  • 50 g geroosterde pinda's
  • 12 gekonfijte kumquats
  • 150 g chocoladebiscuit (gebakken zoals een klassieke biscuit, maar zonder bloem)
  • 4 cl kumquatsiroop
  • een scheutje oude rum

Ganache :

  • 75 g bittere chocolade
  • 90 g room

Crème paresseuse :

  • 50 g lichte banketbakkersroom
  • 50 g geklopte room, geparfumeerd met marc van Côte du Rhône

Dekoratie :

  • 4 blaadjes chocolade

Bereidingswijze

De mengeling bereiden van krenten, geroosterde pinda's, kumquats, in blokjes gesneden chocoladebiscuit en kumquatsiroop. De ganache bereiden. De chocolade in kleine stukjes hakken en in een pannetje doen. De room aan de kook brengen en al roerende over de chocolade gieten. De ganache in een vorm doen en in de koelkast bewaren. De crème paresseuse samenstellen. De banketbakkersroom mengen met de opgeklopte en geparfumeerde room.

Voor de dekoratie : de chocolade smelten in warmwaterbad en met een palet uitstrijken op vetvrij papier. In vierkanten versnijden en laten opstijven. Het nagerecht afwerken. De mix in hoopjes over vier borden verdelen. Met behulp van 2 lepels 4 quenelles van ganache draaien. Deze op de hoopjes schikken. De crème paresseuse komt rond de constructies. Versieren met blaadjes chocolade.

Lees meer over:

Onze partners