Chocolade-ijs met chocoladesaus

09/06/11 om 09:59 - Bijgewerkt om 09:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • Chocolade-ijs, zoveel je wil
  • 2 repen dinkere chocolade
  • 6 eetlepels melk
  • 2 tortilla's
  • 50 g malse boter
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepeltje kaneel

Bereidingswijze

Breek de chocolade in vieren en zet met de melk een minuutje in de microgolfoven. Goed roeren, als de chocolade nog niet gesmolten is en nogmaals even opwarmen en roeren. Klaar is de chocoladesaus. Meng de boter met de suiker en kaneel. Snijd de tortilla's in driehoeken of rondjes. Verdeel het botermengsel over de tortillastukjes en wrijf mooi open.

Bewaar de koekjes in de koelkast tot het desserttijd is. Verwarm de oven op 200°C. Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat, schik hierop de koekjes en bak ze gedurende 8 minuten mooi krokant bruin. Dien de ijsjes op met wat chocoladesaus en de geurige tortillakoekjes.

Lees meer over:

Onze partners