Chocolade-hazelnotencake (Tirolerkrans)

10/06/11 om 11:22 - Bijgewerkt om 11:22

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 200 g boter
  • 175 g ruwe rietsuiker
  • 6 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • zout
  • 200 g gehakte hazelnoten
  • 125 g voltarwemeel (100 procent)
  • 1 pakje bakpoeder
  • 200 g pure chocolade

Bereidingswijze

Mix de zachte boter met de ruwe rietsuiker. Roer er een voor een 3 eieren en 3 eierdooiers onder. Meng er nu ook de kaneel, het zout en de gehakte hazelnoten onder. Voeg het voltarwemeel en het bakpoeder toe. Snijd de chocolade in stukjes en mix deze door het deeg. Klop de resterende 3 eiwitten stijf en schep de sneeuw door het beslag. Smeer een ringvorm (diameter 24 cm) in met boter. Verwarm de oven tot 180° C en bak de cake 70 minuten.

Lees meer over:

Onze partners