Chocolade-eieren met chocomousse en fruitsalade

09/06/11 om 17:58 - Bijgewerkt om 17:58

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 12 tot 18 chocolade-eieren ter grootte van een kippenei
  • 200 gram chocolade om te smelten, zwart of wit naar keuze
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels poedersuiker

Voor de fruitsalade:

  • 250 gram frambozen
  • 250 gram bosaardbeitjes
  • 2 kiwi's
  • 1 peer
  • 1/2 citroen
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze

Voor de chocolademousse: scheid de dooiers van het eiwit. Breek de chocolade in stukken en laat hem in bain-marie of in de magnetron smelten. Neem de gesmolten chocolade van het vuur en voeg de poedersuiker en de eierdooiers toe. Klop het eiwit heel stijf. Werk het voorzichtig met een spatel onder de chocolade. Laat het mengsel enkele uren in de ijskast opstijven.

De fruitsalade: schil de kiwi's en de peer. Besprenkel de peer met citroensap zodat ze niet bruin uitslaat. Spoel snel de frambozen en de bosaardbeien onder koud water. Meng de vruchten met de vanillesuiker en bewaar koel. Breek met een scherp mes het hoedje van de chocolade-eieren. Zet ze in eierdopjes en vul ze met witte of zwarte chocolademousse en fruitsla.

Tip:

Als het fruit nog niet helemaal rijp is, laat je het een paar minuutjes met vanillesuiker koken. Breng de fruitsalade op smaak met een fruitsausje, het chocoladeschuim met een eetlepel sterke drank.

Bereidingstijd: 15 minuten en enkele uren koelen.

Onze partners